Primarul comunei Sacu vrea rețea de gaz

Locuitorii comunei Sacu și ai satelor aparținătoare, Sălbăgelul Nou și Tincova, pot spera la o rețea de gaz. Conform primarului Nicolae Daminescu, administraţia locală a întreprins primii paşi pentru realizarea acestui proiect.

Am întocmit studiul de fezabilitate, în ședința Consiliului Locala din această săptămână și au fost aprobate cererea de finanțare și devizul general pentru că termenul final de depunere a proiectelor la Ministerul Dezvoltării este 24 aprilie.

Avem încheiat un parteneriat între comuna Sacu și comunele Criciova și Nădrag din județul Timiș și am dorit să avem un proiect comun pentru introducerea rețelei de gaz. Însă, Transgaz ne-a dat avizul de racordare pentru magistrala de gaz de la Sacu, așa că vom fi nevoiți să depunem pentru început documentația pe numele comunei Sacu.

Dacă aceste proiecte se finanțează, rămâne deschisă varianta să depunem proiectul tehnic în parteneriat cu cele două comune din Timiș. Dacă va fi acceptat pentru finațare, valoarea proiectului se ridică la 5 milioane de euro.

Administrația comunei Sacu ar trenui apoi să plătească doar costurile legate de autorizația de construcție, documentațiile cadastrale. Sume destul de mici în comparație cu valoarea investiției”, a declarat pentru Radio Resita, primarul Nicolae Daminescu.

Prezent în Caraș Severin, anul trecut, directorului general Transgaz, Ion Sterian, anunța atunci că va construi mai multe rețele de gaz, care pleacă din stația de la Jupa, din gazoductul BRUA, spre fiecare zonă a județului.

De același autor

Related Articles