Primarii cărășeni se întrec în atragerea de fonduri pentru dezvoltarea comunităților

Comuna Ocna de Fier a accesat aproape 9 milioane de lei prin  Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Banii se vor folosi în modernizarea sistemului de alimentare cu apă.

„Am dovedit că munca și ambiția nu au limite atunci când există bunăvoință. În concluzie, în aproximativ un an și 3 luni, comuna noastră va beneficia de un sistem de alimentare cu apă complet modernizat și funcțional”, declară primarul Petre Panescu.

S-a primit finanțare și pentru cel cel de-al treilea proiect depus de Primăria Fârliug în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR)- Runda 2 „Componenta 10 – Fondul local”.

„Vești bune la început de an pentru locuitorii din Scăiuș, comuna Fârliug. Vom avea un cămin cultural modern. Proiectul a fost aprobat”, menționează primarul Adriana Elena Sărăor. Valoarea proiectului este de 1.183.084,30 lei.

Și administrația locală din Forotic bifează încă o reușită. Este vorba despre proiectul “Eficientizare Energetică prin Reabilitare și Modernizare Școală, in comuna Forotic, sat Comorâște“. Proiectul are o valoare de peste un milion de lei.

„Sunt extrem de bucuros să ne aflam printre cele 66 de proiecte finanțate la nivel național Componenta 10, Fondul Local, Runda 2, PNRR. După implementarea celor două proiecte, infrastructura școlară a comunei va fi printre cele mai moderne din Caraș-Severin”, menționează primarul localității, Alexandru Sporea.

Vin bani prin PNNR și pentru extinderea Spitalului orășenesc din Oravița prin amenajare și dotare ambulatoriu Integrat. Valoarea proiectului este de aproape 14 milioane de lei.

„Prin acest proiect se vor achiziționa și un computer tomograf, aparat radiologie mobil, aparate  ecograf pentru gastroenterologie, cardiologie, ginecologie și medicină internă. Prin implementarea acestui proiect locuitorii orașului și cei din împrejurimi vor beneficia de asistență medicală modernă”, a declarat Costel Dumitru Ursu, primarul Oraviței.

De același autor

Related Articles