Primăria Timişoara cere în instanţă recuperarea unei clădiri ajunse ilegal în proprietatea unui privat

Primăria Municipiului Timişoara a depus o acţiune în instanţă împotriva actualilor proprietari ai unui imobil din zona centrală a oraşului, pe care l-au dobândit prin fals în acte, administraţia locală solicitând restituirea clădirii, a anunţat, marţi, primarul Dominic Fritz.

În imobilul aflat în litigiu a funcţionat mai multe decenii o grădiniţă de stat cu program prelungit, iar în 2002 a fost înstrăinat, în baza unor documente false.

Edilul spune că în urma unei cercetări penale începute în 2013, s-a stabilit că imobilul ‘a fost dobândit ilegal de unele persoane care au depus în instanţă acte false‘.

Această acţiune face parte din lupta noastră de recuperare a patrimoniului care a aparţinut la un moment dat oraşului şi care, prin mijloace dubioase şi profund ilegale, a ajuns în posesia unor clanuri. E un jaf sistematic care s-a întâmplat în istoria recentă a Timişoarei cu zeci de clădiri furate. Acum, nu mai închidem ochii. Ne luptăm să îndreptăm ce se mai poate îndrepta. Ştiu că e o luptă care va dura ani de zile, dar sunt încrezător că vom reuşi să aducem înapoi în patrimoniul oraşului clădiri şi terenuri care sunt ale comunităţii‘, a declarat primarul Timişoarei, Dominic Fritz.

La începutul acestui an, Curtea de Apel a constatat că în anul 2002 imobilul a ajuns ilegal în proprietatea unei persoane, care a depus în instanţă un act falsificat de vânzare – cumpărare din anul 1950. În consecinţă, instanţa a decis că deşi după anul 2002 clădirea a fost vândută în cascadă altor persoane, niciunul dintre cumpărători nu a fost de bună-credinţă.

Acţiunea a intrat pe rolul Judecătoriei Timişoara.

Foto Dominic Fritz/Facebook

De același autor

Related Articles