Primăria Reșița reduce motoarele. Primarul arată cu degetul spre consilierii județeni!

Angajații din Primăria Reșița vor trece prin examen pentru că urmează concedieri. Primarul Ioan Popa a anunțat în plenul Consiliului Județean că deficitul este mare, în condițiile în care Reșița nu a primit fonduri suficiente la echilibrarea bugetară. Edilul le-a reproșat consilierilor județeni că nu țin cont de nevoile reale ale comunităților.

Administrația locală nu va mai are bani să plătească salarii pentru 80 de angajați, în lipsa unei alocări echitabile de la Consiliul Județean Caraș-Severin, a precizat primarul Ioan Popa.

 „Deficitul de resursă pe care îl are Reșița este datorat, în principal, cofinanțării proiectelor europene, care sunt covârșitoare. Și atunci, dacă nu merg banii spre funcționare, nu avem suficienți. Eu nu o să mut bani de la investiții spre funcționare sub nicio formă. Am făcut calcule cu colegii mei și suntem obligați să concediem 80 de persoane. Cum vom face acest lucru? Vom da examen. Acolo unde sunt opt funcționari publici și va trebui să rămână cinci, toți dau examen, iar ultimii trei pleacă acasă. Dacă dânșii înțeleg să trimită bani spre comune care nu pot să îi consume pentru că nu au pentru ce. Și ajungem în situația în care la sfârșitul anului se duc primari de comune să cumpere un microbuz de hârtie igienică să aibă pe tot anul. Este stupid ceea ce se întâmplă”.

Primăria Reșița derulează cele mai multe proiecte europene din Caraș-Severin, iar cofinanțările sunt uriașe. Ioan Popa spera să primească de la Consiliul Județean 4-5 milioane de lei pentru a echilibra acest deficit.

Și președintele Consiliul Județean Caraș-Severin i-a dat dreptate edilului din Reșița. Romeo Dunca spune că nevoile sunt mari, iar banii puțini.

Cele mai citite

Related Articles