Primăria Reşiţa – precizări importante referitoare la proiectul de reintroducere a tramvaiului

Pentru că în mediul online sunt rostogolite în mod constant informații inexacte cu privire la situația lucrărilor derulate pentru modernizarea transportului public și a infrastructurii rutiere, dorim să oferim, în mod oficial, răspunsul la cele mai importante teme vehiculate

De ce a fost nevoie să înceapă lucrările pe tronsonul Muncitoresc – Pasaj Nera?

Pe tronsonul Muncitoresc – Pasaj Nera au început lucrările de decopertare a vechiului postament și de pregătire pentru montarea noii căi de rulare. Am demarat aceste lucrări pentru a elimina timpul pierdut în procesul de aprovizionare cu materiale necesare pentru finalizarea tronsoanelor începute anterior (Kaufland – Triaj și B-dul Revoluția din Decembrie). Prin demararea lucrărilor pe acest tronson se va scurta termenul final de execuție pentru întreg proiectul cu aproximativ 4 luni.

Ce se întâmplă cu teii din zona Intim – Victoria?

Pe tronsonul Intim – Victoria există un număr de 88 de arbori maturi. Dintre aceștia, 33 de tei se suprapun cu noile aliniamente. În zona respectivă este prevăzută lărgirea suprafeței carosabile și crearea unor benzi de selecție pentru autoturismele ce se deplasează spre interiorul cartierelor (planșă proiect atașată). Benzile de selecție introduse au scopul de a separa traficul auto în punctele în care autovehiculele se încadrează la dreapta, astfel fluidizându-se traficul pe bulevardul principal. Colegii de la amenajarea spațiului verde caută soluții pentru relocarea în alte zone a arborilor marcați. Cei ce nu vor putea fi relocați vor fi din păcate tăiați. Toate proiectele demarate de municipalitate au și obiectivul de a crește numărul arborilor în zonele în care se intervine, astfel avem în vedere plantarea a 500 de noi arbori în toate zonele orașului.

Ce lucrări urmează în zona Govândari și cînd se va finaliza acest tronson?

Pe tronsonul Kaufland – Victoria lucrările de pregătire pentru montarea noii căi de rulare au fost finalizate. S-a finalizat și montarea bordurilor pe aliniamentul drumului și în zona trotuarelor și a locurilor de parcare. În 12 octombrie va începe turnarea suprafeței de susținere pentru noua cale de rulare și montarea șinelor de tramvai, pe sensul Centru – Kaufland. În paralel, pe sensul opus, se lucrează deja la introducerea noii magistrale de alimentare cu apă, compusă din fontă ductilă, un material nou ce are garanție de 100 de ani. După finalizarea acestor lucrări va începe montarea șinei și pe acest sens de circulație.

Tronsonul Kaufland – Triaj (inclusiv pasajul Triaj) va fi redeschis circulației la finalul lunii decembrie a acestui an.

Finanțarea acestui proiect se face din surse externe, fonduri europene și guvernamentale, în proporție de 98%.

Contribuția municipalității din bugetul local este de 2%.

NU va crește niciun impozit sau taxă locală pentru acoperirea finanțării acestui proiect!

De același autor

Related Articles