Primăria Reşiţa nu renunţă la Schilift

Consilierii judeţeni timişeni au aprobat cesionarea părţilor sociale deţinute la societatea Schilift, care administrează domeniul schiabil Semenic. Este o cesionare către un terţ, altul decât cei doi parteneri, Consiliul Judeţean Caraş Severin şi Primăria Văliug spune, Radu Şerban, director în cadrul CJ Timiş.

Este un pas firesc pentru ca pachetul de acţiuni să poată fi scos din nou la licitaţie spune primarul Reşiţei, Ioan Popa:

,,Indus SRL o societate cu răspundere limitată, prima dată trebuia să oferteze acțiunile lor partenerilor, în speță Consiliului Județean Caraș-Severin sau Primărie Văliug. Ambele entități au declinat dorința de a cumpăra acțiunile. Mai cu seamă că e vorba și de un preț uriaș, anormal de mare pentru practic o instalație de transport cablu veche, second-hand, care nu mai funcționează de peste 5 ani de zile.,,Ioan Popa

Chiar şi în aceste condiţii, primăria Reşiţa este, în continuare interesată de achiziţia instalaţiei pentru a continua proiectul de dezvoltare a domeniului schiabil Semenic precizează, Ioan Popa:

,,Deja a trecut un an şi jumătate de când am declanșat această acțiune. Chiar dacă intrăm la concurență și cu un terț, nu există să fie interesați să aibă acțiuni minoritare într-un SRL care e non-funcțional și aproape de dizolvare. Mai cu seamă că dacă vine un terț și ofertează către Consiliul Judeţean Timiș, ceilalți doi asociați trebuie să fie de acord că el să intre în societate,,.Ioan Popa

Valoarea minimă acceptat de judeţul Timiş pentru pachetul de acţiuni sociale cesionat este de 1.145.671 de lei, corespunzător unei valor nominale de 15,36 de lei pentru fiecare parte socială, stabilită  în baza unui raport de evaluare întocmit de o societate privată.

De același autor

Related Articles