După Colegiul Naţional „Traian Lalescu” din Reşiţa, alte două unităţi de învăţământ din oraş urmează să-şi primească elevii în condiţii moderne.

Lucrările de modernizare la Colegiul Naţional „Mircea Eliade” și Liceul Teoretic „Traian Vuia” din Reşiţa sunt aproape gata. Aproximativ 11,4 milioane  lei, fonduri europene au fost investite în reabilitarea termică a trei corpuri cu săli de clasă, o sală de sport și un cămin.

Lucrările de modernizare la Colegiul Naţional ,,Mircea Eliade” și la Liceul Teoretic ”Traian Vuia” se apropie de finalizare. În cadrul celor două proiecte au fost reabilitate termic integral 3 corpuri cu săli de clasă, o sală de sport și un cămin. Prin această investiție se reduce considerabil consumul de energie electrică și este asigurată respectarea tuturor normelor privind siguranța.Investiția totală este de 11.362.000 lei și este asigurată din fonduri europene, cu o cofinanțare de 2% din partea Primăriei Reșița. Lucrările de reamenajare a zonelor adiacente clădirilor se execută cu finanțare integrală de la bugetul local.

La Colegiul Național ”Mircea Eliade” din Reșița s-au efectuat lucrări la corpul A din cele trei clădiri în care își desfăşoară activitatea această unitate de învăţământ, valoarea totală a proiectului fiind de peste 3,3 milioane de lei. Liceul Teoretic ”Traian Vuia” din Reşiţa a beneficiat de o finanţare de 8 milioane de lei, prin Programul Operațional Regional POR 2014-2020.

În ambele cazuri au fost executate lucrări de anvelopare termică și de reabilitare a fațadelor, a acoperișurilor și a instalațiilor interioare și exterioare; au fost montate sisteme cu panouri solare și fotovoltaice; au fost refăcute instalațiile sanitare; a fost realizat un sistem de iluminat de tip led și a fost implementat un sistem de management integrat a consumurilor de energie.