Primăria Arad a demolat 58 de construcţii ilegale pentru a amenaja o zonă de agrement

Primăria Arad a demolat, în ultimul an, 58 de construcţii ilegale, majoritatea case improvizate sau colibe, pentru a amenaja un loc de agrement la marginea oraşului, în zona Pădurii Ceala, cu o finanţare europeană de 4,7 milioane de euro.

Primarul municipiului Arad, Călin Bibarţ, a prezentat stadiul acestui proiect într-o conferinţă de presă susţinută, luni, pe şantier, unde mai există alte 24 de construcţii ocupate de familii care nu vor să părăsească zona.

Edilul a spus că 58 de construcţii au fost demolate pe strada Mărului şi în vecinătate, iar celelalte vor fi demolate după ce vor fi evacuaţi oamenii.

Am acordat deja 31 de locuinţe sociale celor care au fost evacuaţi şi au mai rămas 24 de construcţii ilegale, pe care nu le putem tolera şi le vom demola chiar dacă cei care le ocupă se fac că nu înţeleg. Ei nu pot să primească locuinţe sociale, pentru că nu se încadrează pe lege”, a spus primarul.

Cei care nu au fost încă evacuaţi sunt persoane care au venit din alte judeţe şi nu au forme legale pentru a locui în Arad. Terenul vizat pentru amenajarea unei zone de agrement şi pentru activităţi sportive este situat între cartierul Alfa şi Pădurea Ceala, acolo existând şi un lac.

Proiectul “Revitalizarea Zonei Strada Mărului şi Amenajarea ca Zonă de Agrement” are o valoare de aproximativ 4,7 milioane de euro, finanţarea fiind obţinută de la Uniunea Europeană. Administraţia locală va construi terenuri de sport, un camping, spaţii de joacă pentru copii, piste pentru biciclete şi va amenaja luciul de apă.

Amenajările se vor face pe o suprafaţă totală de aproximativ 282.000 de metri pătraţi, dar termenul iniţial de finalizare, luna mai 2021, a fost depăşit deja. Administraţia locală a invocat procedurile legale privind evacuarea celor care locuiesc ilegal în zonă, ultima estimare fiind că proiectul va fi gata în 2023. 

Foto Primaria Arad

De același autor

Related Articles