Toamna la gugulani - ziua I 5În aceste zile, câteva mii de gugulani vor trăi cu adevărat o atmosferă autentic bănăţeană, în Piaţa Centrală din municipiul Caransebeş. Festivalul „Toamna la Gugulani”, ajuns la ediţia a IV-a, s-a deschis astăzi în prezenţa oficialităţilor locale şi judeţene, dar şi a câtorva sute de producători, crescători de animale şi comercianţi.

Cu această ocazie, primarul Marcel Vela a acordat peste 10 premii unor producători din Banat şi din Oltenia pentru expoziţiile apicole, de fructe, legume şi flori.

Târgul la Gugulani, manifestare organizată în Caransebeş în fiecare an de Sfânta Paraschiva, aduce abundenţă şi bună dispoziţie. Este un eveniment important pe agenda Primăriei şi a Casei de Cultură din municipiul de pe Timiş şi Sebeş şi scoate în valoare munca producătorilor din acest an de zile.

Gugulanii pot gusta şi chiar cumpăra cârnaţi din carne de porc, dar şi de capră de Soceni, ciuperci şi preparate la borcan din pleurotus de la Scăiuş, comuna Fârliug, brânză de capră, telemea şi brânză de burduf de la producători din Sibiu, precum şi legume şi fructe la preţuri de producător.

Acţiunea se va întinde pe parcursul a cinci zile, în cadrul cărora iubitorii de folclor, dar şi de tradiţii şi meşteşuguri bănăţene, pot urmări Festivalul Comunităţilor Etnice din Banat, programat pentru mâine, jurizarea meşterilor gastronomi tot mâine, jurizarea şi premierea expoziţiilor de păsări de rasă, iepuri, păsări exotice, ovine şi caprine, bovine, suine şi cabaline, precum şi spectacole de joc şi cântec popular în fiecare zi până luni, 14 octombrie. Toate acţiunile vor începe la ora 15.00.

Toamna la gugulani - ziua I 9Toamna la gugulani - ziua I 10Toamna la gugulani - ziua I 8Toamna la gugulani - ziua I 7Toamna la gugulani - ziua I 6Toamna la gugulani - ziua I 4Toamna la gugulani - ziua I 3Toamna la gugulani - ziua I 2Toamna la gugulani - ziua I 1Toamna la gugulani - ziua I 11