Prima seară de festival ”debutează cu un debut” sub magia visului-Nadina Cîmpianu în rolul lui Puck

Motto: “Dragostea nu arată cu ochii, ci cu mintea și, prin urmare, este aripi Cupidon pictat orb.”W.Shakespeare

’’Visul unei nopți de vară,’’ conform originalului din engleză, A Midsummer Night’s Dream este o comedie romantică, în 5 acte, a dramaturgului englez William Shakespeare, scrisă în anii 1595/96.

Cu acest spectacol, Teatrul de Vest deschide cea de-a III-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru ’’New Wave Theatre’’.

’’Visul unei nopți de vară’’ oferă o poveste de comedie a unui triunghi de dragoste grecesc, care se destramă în condiții hilare în pădure, cu ajutorul unor zâne răutăcioase, care în cele din urmă conving oamenii că evenimentele ciudate ale nopții trebuie să fi fost doar un vis.

Un rol important îl are în această dramatizare un anume personaj, Puck, cel care încheie piesa sugerând publicului că totul ar fi putut fi un vis.În viziunea lui Florin Gabriel Ionescu, devenit acum regizor, Puck este un personaj androgin, interpretat de tânăra actriță decurând înrolată în trupa Teatrului de Vest și aflată la debut, Nadina Cîmpianu, absolventă a Facultății de Teatru din Cluj.


’’Da, într-adevăr am terminat la Cluj, la clasa doamnei profesor Miriam Cuibus, momentan ea este doar pe partea de master, ceea ce e o mare pierdere.Voi debuta oficial la Reșița cu Puck, care este în viziunea domnului regizor Florin Ionescu, un Puck androgin care merge într-o zonă de suflet, naiv, care încurcă din greșeală totul.E o mare bucurie pentru mine acest personaj și o să-mi dau silința să fie ce trebuie.Teatrul este o iubire ingrată, dar am încercat să găsesc alte alternative de supraviețuire și să fac parte din alte domeni, doar că pur și simplu nu sunt fericită.Doar așa mă simt bine când sunt pe scenă și am ales cu sufletul și tot aici mă întorc.
Vă invit vineri seara la teatru, vă aștept pe toți,’’ a încheiat tânăra actriță care debutează pe scena Teatrului de Vest, în prima seară de festival, Nadina Câmpianu.


Puck este unul dintre personajele cele mai plăcute ale lui Shakespeare. În “Visul unei nopți de vară”, Puck este un sprite răutăcios și servitorul și jesterul lui Oberon.
Puck este probabil cel mai adorabil personaj al piesei și se distinge de celelalte zâne care se mișcă prin piesă. Dar Puck nu este la fel de eteric ca și alte zeițe ale piesei; mai degrabă, el este mai gros, mai predispus la greșeli. Puck este iubitor de distracție și plin de îndrăzneală – și datorită acestei naturii răutăcioase, declanșează multe din cele mai memorabile evenimente ale piesei. Chiar dacă el nu a acționat cu răutate atunci când a făcut-o, Puck nu-și asumă niciodată responsabilitatea pentru greșeală și continuă să învinovățească comportamentul iubitorilor de propria lor nebunie.

Din distribuția spectacolului fac parte: Alexandru Moldovan, Cezara Crețu, Claudiu Gabor, Alin Turcu, Alis Pelle, Nadina Cîmpianu, Marius Tudor, Denisse Moise, Ana-Maria Cizler, Laurențiu Pleșa, Andrada Samoilă, Sorin Fruntelată, Darius Balint, Ștefania Achim, Alexandru Toma, Florin Gabriel Ionescu, Anamaria Butăriță, Alesia Caimac, Antonia Creiniceanu; Regia: Florin Gabriel Ionescu, scenografia- Mădălina Mihai, muzica-Cari Tibor,light-design-Lucian Moga.

Info bilete și rezervări-0771 654 638.

William Shakespeare a fost un dramaturg și poet englez, considerat cel mai mare scriitor al literaturii de limba engleză și supranumit „Poetul din Avon” sau „Lebăda de pe Avon”.

Radio România Reșița este partenerul principal al Festivalului.

De același autor

Related Articles