[AUDIO] Prețul carburanților a trecut de 6 lei la pompă

Prețurile carburanților de la toate pompele din Reșița, și nu numai, au trecut de 6 lei pe litru. Pentru Benzina standard, cel mai mic preț se regăsește în zona triaj a municipiului și pleacă de la 6 lei și 4 bani. În același timp Benzina Premium ajunge până la 6 lei și 81 de bani.

Prețul a crescut și la motorina, cea standard fiind la 6 lei si un ban cel mai ieftin și cea premium la 6 lei și 59 de bani cel mai scump. Ceea ce înseamnă că un plin costă în acest moment cu peste 10 lei, mai mult decât luna trecută.

Ar putea sări de 7 lei

Așadar, în acest moment, benzinăriile din România nu mai vând carburanți sub 6 lei litrul. Sortimentele premium de benzină și motorină e posibil să sară luna aceasta de 7 lei litrul.

În doar 3 săptămâni, carburanții s-au scumpit cu până la 19 bani pe litru.

De vină ar fi marii producători care au scumpit barilul de petrol, cu scopul de a-și recupera pierderile de anul trecut. Analiștii economici spun că scumpirile vor continua și vor fi resimțite în tot ce vom cumpăra pentru viața de zi cu zi.

În medie, un litru de benzină sau de motorină a fost cu peste 20 de bani mai scump de la o lună la alta. Șoferii care au alimentat astăzi au avut un nou șoc, când au văzut cât au de plătit:

Șofer 1: Nici nu știu care e prețul!

Jurnalist: Peste 6 lei, indiferent ce e! Benzină, motorină…

Șofer 1: (cu o urme de ironie în voce) Foarte bine! Din ce în ce mai bine! E perfect!

—–

Jurnalist: Faceți plinul?

Șofer 2: Nu sunt bani! (pentru plin)

—–

Șofer 3: Prețurile sunt mari, mai ales pentru noi care suntem agricultori… Sunt foarte mari! Uite 6.04 îi benzină, 6.01 e motorină, nu mai e nicio diferență între motorină și benzină. Dacă ești în agricultură nu mai poți să dai la același preț la care ai dat până acum! A fost 5 lei, acum e 6 lei și!

——

Șofer 4: Dacă crește prețul combustibilului, automat se duc și celelalte prețuri în sus!

***

Potrivit Digi24,  în doar 3 săptămâni, prețurile celor 4 tipuri de carburant au crescut cu 8, până la 19 bani pe litru. În momentul de față, nu mai există carburanți sub 6 lei litrul la nicio pompă. Carburanții de tip premium se află la doar 3 bani de pragul psihologic de 7 lei litrul.

Prețul mediu al unui litru de benzină a crescut cu 2,7%, iar motorina s-a scumpit cu 3,8 la sută. Ceea ce înseamnă că un plin costă în acest moment cu 8, respectiv 11 lei, mai mult decât luna trecută. Efectele scumpirii carburanților le vom resimți în tot ceea ce cumpărăm și folosim în viața de zi cu zi.

Analiștii economici susțin că scumpirile vor continua, iar în curând prețul benzinei va sări de 7 lei litrul.

De același autor

Related Articles