Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca pune Corpul de control la treabă

Corpul de control al Consiliului Județean Caraș-Severin va verifica neregulile din direcțiile, instituțiile publice și societățile comerciale subordonate.

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca va avea o întâlnire cu cei care alcătuiesc Corpul de control aflat în directa subordonare.

După ce a luat deja pulsul instituțiilor care se ocupă de apă și drumuri, noul președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, a ajuns la concluzia că a căuta neregulile din direcțiile, instituțiile publice și societățile comerciale subordonate plătind auditori externi ar însemna o povară financiară mare pe bugetul județean. Mai ales în condițiile în care forul județean are deja un Corp de Control pe care Dunca vrea să-l vadă în acțiune.

„Dacă la Direcția de Drumuri sau la AquaCaraș putem verifica activitatea pe ultimii ani relativ ușor, mă întreb ce vom face la Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului, unde sunt 1200 de angajați. Verificările trebuie să fie amănunțite, iar sesizările de forma… s-au cumpărat cartofi cu 3 lei pentru azile de bătrâni, deși în piață prețul era de 1 leu, trebuie luate în calcul. Nu putem neglija astfel de informații pentru că, deși suma e mică, se risipește zilnic dacă așa s-a lucrat. De aceea, vom schimba strategia și vom capacita Corpul de Control, care există și are ceva personal pe care încă nu îl cunosc. Miercuri organizăm o întâlnire cu acest instrument de control și vom evalua ce avem. După care completăm cu profesioniști veniți din afară și începem o reală analiză a tot ce găsim prin departamentele subordonate”, a precizat Dunca.

Noul șef de la județ așteaptă și profesioniști care să i se alăture în acest demers, „de preferat, domiciliați în județ și cu o mare putere de muncă”.

De același autor

Related Articles