premii-tietz1Cu prilejul aniversării celor 116 ani de la naşterea culegătorului de folclor, povestitorului şi pedagogului german reşiţean, Alexander Tietz, la instituţia şcolară care îi poartă numele, Liceul Teoretic “Diaconovici-Tietz” din municipiul de pe Bârzava s-a consumat astăzi un nou eveniment cultural.

În cadrul lunii Alexander Tietz, au fost decernate premiile pentru cele mai bune lucrări prezentate cu prilejul organizării celei de-a treia ediţii a atelierului literar “Peste munţi şi văi”, a precizat coordonatorul acţiunii prof. Sonia Maria Chwoika:

Concursul literar s-a desfăşurat pe trei secţiuni respectiv nivelul claselor 3 – 4, 5 –  6 şi 7,8 şi 9. Din cele peste 100 de lucrări redactate, doar 42 au fost premiate de juriu. Pe ce locuri s-au clasat elevii şi care au fost temele abordate în textele lor a aflat reporterul Radio România Reşiţa, Hardy Cvoica, de la unii dintre aceştia:

În finalul manifestării elevii premiaţi au citit din lucrările lor, iar grupa de teatru “Rolf Bossert” a Liceului Teoretic “Diaconovici-Tietz” din Reşiţa, coordonată de prof. dr.  Ramona Hudak, a prezentat piesa de teatru “Pudelhaube”, o adaptare după o nuvelă culeasă şi prelucrată de Alexander Tietz.

***

Vineri, 17.01.2014 ora 08.00:

În cadrul lunii dedicate folcloristului şi pedagogului german reşiţean, Alexander Tietz, la instituţia şcolară care astăzi îi poartă numele alături de cel al unchiului său, Corneliu Diaconovici – primul enciclopedist român, Liceul Teoretic “Diaconovici-Tietz” din municipiul de pe Bârzava, se va desfăşura decernarea premiilor celor mai bune lucrări prezentate la atelierul literar “Gânduri către Tietz 2014”, a precizat coordonatorul acţiunii prof. Sonia Maria Chwoika. Manifestarea va avea loc cu începere de la ora 11.00 în sala de festivităţi a unităţii de învăţământ.