Premieră la Lăpuşnicu Mare: Pădurea fără copaci!

Rezultatele controlului efectuat, în urmă cu un an de Inspectorii Gărzii Forestiere, în pădurile administrate de primăria Lăpuşnicu Mare, au condus la descoperirea unui prejudiciu estimat la aproximativ 2,4 milioane de lei.
Din amenajamentul silvic au fost tăiaţi, ilegal, aproximativ 6000 de metri cubi. Solicitarea de control, transmisă  Gărzii Forestiere,  a venit din partea actualului  primar, Mihaela Drăgilă:  

,,Garda Forestieră a sesizat Parchetul şi rămâne de văzut de se întâmplă acolo. Dacă se va merge un pic mai precis spre persoane şi dacă va fi cazul, primăria Lăpuşnicu Mare, evident, va trebui să-şi asume răspunderea. Finalizarea inspecţiei nu doar a clarificat lucruri extrem de delicate petrecute în primărie anii trecuţi dar, ne permite în aceste împrejurări să facem şi predarea către Ocolul Silvic Banatul Montan, înfiinţat de primăria Reşiţa împreună cu alte şase administraţii locale,, a precizat, Mihaela Drăgilă.

Cum s-a ajuns la această situaţie rămâne să o lămurească organele de cercetare penală. Primăria Lăpușnicu Mare a avut amenajament silvic pregătit spre avizare de către Ministerul de resort încă din 2012. Niciodată nu a fost însă recepționat.

,,Acum, administraţia locală este aproape de finalizarea înscrierii în Cartea Funciară, a fondului forestier din zona afectată. Nu va fi de mirare ca prejudicial creat să fie cu mult mai mare,, a subliniat, Mihaela Drăgilă.  

(Marius Căruntu)