cp MAI

Poliţiştii, jandarmii şi pompierii sunt în continuă perfecţionare. Institutul de Studii pentru Ordine Publică a încheiat un nou stagiu de formare profesională destinat personalului Ministerului Afacerilor Interne.
Timp de trei săptămâni, mai mulţi ofiţeri de presă din Poliţie, Jandarmerie, ISU, Prefecturi, dar şi reprezentanţi ai Academiei de Poliţie şi ai Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date au participat la un curs de relaţii publice şi comunicare. Printre cei prezenţi a fost şi purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Caraş-Severin, Marius Săndulescu.

Institutul de Studii pentru Ordine Publică este condus de anul trecut de chestorul Grigore Stolojescu, cel care timp de 5 ani s-a aflat la comanda Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin.
Institutul organizează cursuri pentru pregătirea managerială a personalului de conducere, cursuri pentru iniţierea şi dezvoltarea carierei ofiţerilor din Ministerul Afacerilor Interne, cursuri de iniţiere şi perfecţionare în specialitate, în domeniul limbilor străine, Schengen, tehnologiei informaţiei, pregătirii fizice şi instrucţiei tragerii, de pregătire a personalului selecţionat pentru participarea la acţiuni şi misiuni internaţionale, precum şi alte cursuri şi activităţi la solicitarea beneficiarilor şi în colaborare cu instituţii similare din ţară şi străinătate.

(Sebastian Dragomir)