Prefectura se disculpă: nu noi suntem vinovaţi de ambuscada de la Biroul Electoral de Circumscripţie

În Caraș-Severin nu s-au înregistrat incidente electorale în ziua votului, dar au fost deficiențe de organizare. Peste o mie de persoane au petrecut noaptea de duminică în frig pentru a putea preda buletinele de vot la Biroul Electoral Județean. Prefectul Florenţa Albu spune că aceste neplăceri au survenit ca urmare a unei directive trasată de Biroul Electoral Central:

„Noi eram pregătiți cu un circuit legat de Sala Polivalentă, care era încălzită. La Biroul Electoral de Circumscripţie nr 11 trebuia să fie predate procesele verbale și oamenii se întorceau la Sala Polivalentă cu buletinele neutilizate și restul materialelor pe care le prelua Prefectura. În 7 decembrie, a venit o circulară de la Biroul Electoral Central prin care se solicita ca toate materialele să fie predate în acelaşi loc, nu în altă locație. De aici acele neplăceri. La Finanțe în hol se putea sta, numai că de pe la ora 2.00 au început să ajungă foarte mulți experţi electorali. Era imposibil să încapă toți în holul de la Finanțe. S-a generat ambuscadă şi nu s-a mai ţinut cont de numerele de ordine. Ne pare rău, regretăm din tot sufletul situația creată”.

Mai multe persoane care au stat la coadă la temperaturi negative au avut nevoie de îngrijiri medicale. Tot procesul de predare a materialelor electorale s-a încheiat abia ieri după-amiază.

(Sebastian Dragomir)