Ca urmare a alunecărilor de teren produse între localităţile Luncaviţa şi Verendin, prefectul judeţului Caraș-Severin, Matei Lupu, a convocat o şedinţă la care au participat reprezentanţi ai societăţii comerciale ce desfăşoară activităţi de exploatare minieră în zonă şi ai instituţiilor cu responsabilităţi în acest sens.

O comisie mixtă constituită prin ordin al prefectului s-a deplasat în teren în cursul săptămânii anterioare pentru a evalua situaţia, urmând ca un raport al celor constatate să fie prezentat în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Prefectul judeţului Caraş-Severin a solicitat identificarea de soluţii imediate în acest caz, pentru a evita agravarea situaţiei şi punerea în pericol a imobilelor din apropiere. Reprezentanţii societăţii comerciale care exploatează cărbune au informat că, începând cu data de 21 martie, au fost sistate definitiv lucrările de exploatare şi demarate lucrări post-închidere de consolidare, în cel mai scurt timp urmând a se realiza o expertiză tehnică, iar pe baza acesteia, un proiect de stabilizare a zonei.