Judeţul Caraş-Severin a primit 625 de doze de vaccin împotriva SARS-COV-2. Serul este folosit pentru imunizarea cadrelor medicale înscrise pe liste, după care, la sfârşitul acestei săptămâni, se va face o nouă solicitare către Spitalul Militar din Timişoara, care este depozitul regional pentru vaccinuri.

Prefectul Cristian Gâfu spune că imunizarea se desfășoară cu succes, cadrele medicale atât cele fac parte din echipa de vaccinare cât şi cadrele medicale care se vaccinează sunt oameni resposabili şi înţeleg că doar aşa putem trece peste pandemia de coronavirus.

Mai mult știu că ele sunt factori de opinie în societate şi că exemplul lor de a se vaccina va duce la eradicarea acestei pandemii.  Vom centraliza  datele culese de Direcţia de Sănătate Publică pentru ca luni să vină a treia tură de vaccin, urmând să vaccinăm şi personalul din centrele de copii şi de bătrâni cât și beneficiarii acestor centre. Sperăm la final să avem un procent de peste 70%.  

La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, în prima zi au fost imunizate 85 de persoane şi nu au fost semnalate reacţii adverse. Unitatea a primit în primă fază 250 de doze, iar la finalul acestei săptămâni se va face o nouă solicitare. Managerul Alina Stancovici a declarat că vaccinarea se face de luni până sâmbătă, în două schimburi, între orele 8.00-14.00 şi 14.00-20.00.