Prefectul judeţului Caraş-Severin  apreciază că situaţia epidemiologică este extrem de îngrijorătoare. Cristian Gâfu a declarat  că evoluţia alarmantă a pandemiei în judeţul vecin, Timiş, ar trebui să ne dea de gândit şi că este necesar să limităm acum răspândirea virusului, dacă  nu nu vrem să ajungem în situaţia de a carantina unele localităţi.

Spitalele sunt ocupate  în proporţie de aproximativ 75%. Având în vedere că duminică, 8 noiembrie, creştinii ortodocşi sărbătoresc pe  Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril, prefectul solicită  cetăţenilor   să respecte întru totul normele de protecţie şi de distanţarea fizică, să evite adunările în grup şi  petrecerile.

Evoluţia ulterioară a pandemiei depinde de fiecare dintre noi şi de comportamentul pe care îl avem în timpul serviciului, dar mai ales în afara lui. Având în vedere că duminică, 8 noiembrie, creştinii ortodocşi sărbătoresc pe  Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril, prefectul solicită  cetăţenilor judeţului  să respecte întru totul normele de protecţie şi de distanţarea fizică, să evite adunările în grup şi  petrecerile specifice  acestor sărbători.

Doar printr-o conduită responsabilă şi printr-un efort colectiv putem depăşi cu bine această perioadă tulbure!

Judeţul Caraş-Severin a înregistrat în ultimele 24 de ore, 91 de îmbolnăviri, bilanţul total ajungând la 2.926. De la începutul pandemiei, 996 persoane s-au vindecat de COVID-19, iar 163 au murit.