[FOTO] Popa: “Toate podurile din Reșița trebuie consolidate, dacă nu vrem să se prăbușească ca la Genova”

În Reşiţa a început asfaltarea pasajului de la Intim, pe sensul de mers din Govândari spre Centru. Lucrările au durat mai mult decât era estimat iniţial pentru că podul avea nevoie urgentă de reparaţii, spune primarul Ioan Popa.

“În aval de pasaj s-a săpat la piciorul podului pentru a drena apele care vin accidental pe pod, astfel încât să nu afecteze culeele acestuia. Un pod trebuie tratat ca o casă, trebuie protejat în primul rând hidro, să nu treacă apa prin el. Sunt operațiuni extrem de delicate. E ca la chirurgie, trebuie să scoți lucrurile care nu sunt ok și să le aduci înapoi. Și eu mă așteptam să meargă mai repede, dar așa se procedează, iar pasajul de la Intim este de trei ori mai lung decât cel de la Nera.”

În acest an, lucrări de punere în siguranţă vor avea loc şi la cele două pasaje din zona centrală, a mai precizat edilul Reşiţei.

“Dacă mergeți în pasajul de la Nera și stați sub el, ploua prin grinzi. Este cel mai mare pericol și lumea nu-l vede. E ca și boala la omul bătrân, care îi macină oasele. Totuși, la Nera va fi mai simplu, pentru că e pasajul, după care vine o zonă de structură pe sol și apoi avem podul peste Bârzava de la o UCMR”, a declarant Ioan Popa.

Lucrările la linia de tramvai pe tronsonul de 1,5 km, rămas neatacat  între Universitate şi pasajul din centrul Reşiţei vor începe după ce va fi pregătită linia de rulare pe porţiunea Muncitoresc – Universalul Vechi.

De același autor

Related Articles