Toate autorităţile din judeţul Caraş-Severin dar şi din alte judeţe s-au mobilizat pentru a scoate apa din locuinţele celor afectaţi de inundaţii!

„Apele s-au retras dar nu în măsura în care ne aşteptam!”. Asta a declarat prefectul judeţului Caraş-Severin, Florenţa Albu în urmă cu puţin timp. Pentru că au întâmpinat dificultăţi, autorităţile judeţene au primit sprijin şi din partea Detaşamentelor de Pompieri din Mehedinţi şi Dolj. În judeţ a ajuns şi o pompă de mare putere şi mai multe bărci. Până la această oră nu există victime ci doar pagube materiale însemnate, a mai precizat prefectul Florenţa Albu.

„Practic suntem într-o perioadă în care apele s-au retras, dar nu în măsura în care ne aşteptam, în anumite zone din păcate. Pompierii şi efectivele ministerului care sunt implicate în această diminuare a pagubelor şi salvare a victimelo, acţionează acum în anumite zone în evacuarea apelor din locuinţe din localităţile mai vulnerabile. Avem efective alocate de domnul ministru Tobă şi de Raed Arafat, cu care am avut mai multe discuţii. Mi-au trimis efective de la Mehedinţi şi de la Dolj, ne-au trimis pompă de mare putere şi ceva bărci. În consecinţă situaţia este sub control”, a mai precizat prefectul Florenţa Albu.

Daiana Roşca