rauUn tânăr pompier din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara a fost premiat ieri la Deva de membrii unei asociaţii nonguvernamentale, pentru că a salvat de la moarte o tânără în pericol să se înece în râul Strei. În cadrul campaniei „Premianţii fără premii”, plutonierul major Claudiu Pălimariu a primit o diplomă din partea asociaţiei „Grupul Voluntar de Sprijin al Arboretumului Simeria”, organizaţia reunind zeci de membri din mai multe oraşe ale judeţului Hunedoara. Deoarece asociaţia nu dispune de fonduri în bani sau obiecte, membrii acesteia oferă ca recompensă o diplomă simplă, pe care sunt trecute toate semnăturile celor prezenţi în piaţa publică la momentul premierii.

În luna august, pompierul militar se afla cu familia pe malul râului Strei, în timpul liber. El a fost singurul care a răspuns apelurilor disperate ale unui bărbat care solicita ajutor pentru salvarea unei tinere de 18 ani, aflată în stare de inconştienţă în râul Strei. Fata era lovită la cap şi prezenta o hemoragie puternică. Cu ajutorul unor prieteni, pompierul a reuşit să aducă victima pe mal, unde i-a acordat primul ajutor medical până la sosirea ambulanţei SMURD.

Asociaţia GVSA a iniţiat o campanie de evidenţiere a acelor oameni simpli care s-au remarcat prin ceea ce fac pentru societate, dar care sunt prea modeşti ca să se mândrească cu faptele lor în lumina reflectoarelor sau în faţa aparatelor de fotografiat.