Ieri, un bătrân de 89 de ani a dat crezare unor persoane necunoscute care i-au spus că fiului lor, internat în spital, îi va fi amputat piciorul dacă nu vor plăti o sumă de bani. Le-a înmânat 4.000 de lei unor escroci! Nu faceți la fel! Fiți vigilenți!

 Metodele folosite de escroci pentru a-și duce la îndeplinire activitatea infracțională sunt diverse.

Ieri, 17 noiembrie, un bătrân în vârstă de 89 de ani, a depus o plângere la Poliție prin care reclama faptul că în aceeași zi, în jurul orei 11.00, în timp ce se afla în Piața Reșița Sud, a fost abordat de o femeie și un bărbat. Aceștia i-au spus că nu sunt din oraș, dar au nevoie de un împrumut în bani pentru că fiul lor se află internat în spital, ca urmare a unui accident rutier și îi va fi amputat piciorul dacă nu vor plăti intervenția chirurgicală.

Bătrânul a fost de acord să îi ajute, invitându-i pe cei doi escroci la domiciliul său pentru a le da bani. Ajunși în locuință, bătrânul le-a înmânat 4.000 de lei. Pentru împrumut, cei doi i-au oferit bătrânului drept garanție o geantă din fâș, tip diplomat, închisă cu lacăt, în care s-ar afla valori, pe care acesta să o păstreze până la restituirea banilor.

Ulterior, bătrânul a realizat că a fost înșelat.

Din descrierea făcută de victimă, femeia ar avea 35-45 de ani, înălțime 1.80-1.85 cm, slabă, păr șaten, ten deschis iar bărbatul ar avea 40-45 de ani, 1.70-1.75 cm înălțime, gras, păr șaten și tenul deschis.

Oricine poate oferi informații legate de acest caz este rugat să sune la 112 sau să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție!

 Pentru a nu deveni victime ale unor escroci, polițiștii vă recomandă:

  • Nu dați și nu trimiteți sume de bani unor persoane necunoscute;
  • În caz de accident, nu există noțiunea de plată a unor despăgubiri, decât ca urmare a unei hotărâri judecătorești în acest sens sau prin societățile de asigurări; orice alte variante sunt excluse, iar dacă sunt puse în practică ele nu sunt legale;

 Dacă sunteți abordați de astfel de persoane, rețineți semnalmentele acestora, articolele de îmbrăcăminte pe care le poartă, eventual marca și numărul de înmatriculare al autoturismului cu care se deplasează.

Sesizați cea mai apropiată unitate de poliție sau apelați numărul unic de urgență 112, ori de câte ori aveți suspiciuni cu privire la faptul că ați putea fi următoarea victimă a unei infracțiuni de inșelăciune.