Polițiștii Locali din Lugoj vor fi urmăriți prin GPS

Conducerea Primăriei Lugoj a decis să eficientizeze activitatea Poliției Locale și să încerce limitarea actelor de vandalism din oraș. Astfel, polițiștii vor fi echipați cu GPS și body-cam.

Decizia a fost grăbită de faptul că mai multe bănci amplasate pe malurile râului Timiș și un foișor proaspăt renovat au fost vandalizate. Din acest motiv, fiecare polițist local va fi obligat să fie echipat cu GPS și body-cam, pentru a explica fiecare minut petrecut în teren.

Primarul municipiului, Claudiu Buciu, este de părere că o mare parte din vină pentru înmulțirea actelor de vandalism o au polițiștii locali care nu își fac bine treaba: „Cu aceste sisteme de supraveghere vom putea vedea unde umblă în cele 8 ore cât sunt la serviciu. În timpul programului trebuie să patruleze non-stop, dacă s-au oprit 10 minute vor fi nevoiți să explice de ce au făcut asta.”

Edilul a anunțat în mai multe rânduri că va pregăti o nouă organigramă a Serviciului Local Poliția Lugoj, în care actualul șef Florin Dumitru nu se va mai regăsi.

De același autor

Related Articles