Poliţiştii cărăşeni în acţiune: 900 de sancțiuni contravenționale şi 80 de permise și certificate de înmatriculare reţinute

În perioada 6-12 septembrie 2021, polițiștii cărășeni au acționat pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând aproape 900 de sancțiuni contravenționale celor care au încălcat prevederile legislative în vigoare.

Ca măsură complementară, au fost reținute și retrase 80 de permise de conducere și certificate de înmatriculare. Pe parcursul săptămânii trecute, polițiștii rutieri și cei cu atribuții pe linie de poliție rutieră au continuat activitățile pentru conștientizarea participanților la trafic cu privire la riscurile la care se expun dacă nu respectă normele rutiere în timpul deplasării pe drumurile publice.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 886 de sancțiuni contravenționale, dintre care 418 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum. 35 de bicicliști, 25 de pietoni și 7 conducători de atelaje hipo au fost sancționați contravențional pentru încălcarea regulilor rutiere. 26 de șoferi care nu au respectat regulile privind depășirea, 6 conducători auto care au condus autovehicule aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație în aerul expirat de până la 0.40 mg/l alcool pur și alți 16 care au depășit cu mai mult de 50 km/h limita de viteză maximă admisă pe anumite tronsoane de drum, au fost sancționați contravențional, concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Pentru abaterile constatate, au fost reținute în vederea suspendării, 60 de permise de conducere și retrase 20 de certificate de înmatriculare.

De asemenea, în cele 7 zile au fost constatate 17 infracțiuni la regimul rutier.

Exemple: Azi-noapte, polițiști rutieri din cadrul Poliției Municipiului Reșița au luat măsura reținerii față de un bărbat de 39 de ani din Reșița, depistat în trafic în cursul zilei de ieri, conducând autoturismul sub influența băuturilor alcoolice. Astfel, bărbatul a fost depistat de polițiștii rutieri, ieri, în jurul orei 16.34, pe bld. Republicii din municipiu, în timp ce conducea un autoturism în direcția Triaj, iar la testarea cu aparatul etilotest a rezultat că avea o alcoolemie de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În continuare, acesta a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice, bărbatul refuzând prelevarea. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru refuz sau sustragere de la prelevarea mostrelor biologice, acestuia fiindu-i reținut permisul de conducere. O oră mai târziu, bărbatul de 39 de ani a fost depistat din nou de către polițiștii de ordine publică în timp ce conducea autoturismul, acesta refuzând testarea cu aparatul etilotest și prelevarea mostrelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În acest caz a fost întocmit un nou dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de refuz sau sustragere de la prelevarea mostrelor biologice și conducerea unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat.

În cursul nopții, în jurul orei 01.00, bărbatul de 39 de ani a fost depistat de polițiștii rutieri conducând autoturismul pe strada Aleea Dacia, având o alcoolemie de 1,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în momentul conducerii la spital pentru prelevarea mostrelor biologice, acesta a refuzat din nou prelevarea. Și în acest caz a fost întocmit dosar penal pentru aceleași infracțiuni, iar bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului, pentru 24 de ore.

De același autor

Related Articles