Polițiștii cărășeni au reușit destructurarea unei grupări specializate în înșelăciuni prin metoda „Accidentul”, condusă din penitenciar

De la începutul anului, 5 persoane din Caransebeş şi Oţelu Roşu au fost înşelate cu sume a căror valoare totală depășește 50 de mii de lei. Capii reţelei erau în încarceraţi în penitenciarul Galaţi, dar foloseau complici care aveau rolul de a recupera banii de la victime. 3 dintre aceştia sunt în arest, la Reşiţa. Este vorba de o femeie şi doi bărbaţi, numiţi „ţinte” de către poliţiştii de la investigaţii criminale. Sub pretextul că rude apropiate persoanelor vătămate ar fi fost implicate în accidente rutiere, cei în cauză au determinat victimele să înmâneze unor persoane necunoscute bani pentru îngrijiri medicale în țară sau în străinătate, de care ar fi avut nevoie cei dragi.

„Au fost efectuate 5 percheziții la locuințele unor femei din Timiș și Olt dar și în 3 celule ale penitenciarului din Galați. Au fost ridicate telefoane mobile, cartele telefonice, laptop-uri, documente și înscrisuri, dar și obiecte vestimentare. Față de 3 persoane s-a luat măsura reținerii pentru de 24 de ore, ulterior fiind prezentate Judecătoriei Caransebeș, care a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile”, se arată în comunicatul IPJ Caraş-Severin.

(Sebastian Dragomir)