Poliţiştii cărăşeni acţionează pentru siguranţa traficului rutier. Permise suspendate, amenzi pentru nepurtarea centurii de siguranţă…

La finalul săptămânii trecute, polițiștii cărășeni au acționat pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 500 de sancțiuni contravenționale celor care au încălcat prevederile legislative în vigoare.

Ca măsură complementară, au fost reținute și retrase 34 de permise de conducere și certificate de înmatriculare.

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii rutieri și cei cu atribuții pe linie de poliție rutieră au continuat acțiunile reactiv-preventive pentru siguranța traficului rutier.

Pentru abaterile constatate, au aplicat 501 sancțiuni contravenționale, dintre care 241 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

62 de conducători auto și pasageri au fost sancționați contravențional pentru că nu au purtat centura de siguranță pe timpul deplasării.

3 conducători auto care au depășit cu peste 50 km/h, respectiv un conducător auto care a depășit cu peste 70 km/h limitele legale de viteză, au fost sancționați contravențional, concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Alte 14 permise de conducere au fost reținute pentru nerespectarea regulilor privind depășirea și 2 pentru conducerea sub influența alcoolului.

Pentru abaterile constatate au fost reținute în vederea suspendării 25 de permise de conducere și retrase 9 certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost constatate 8 infracțiuni la regimul rutier, dintre care 3 privind conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Exemple:

Ieri, polițiști de la Poliția Orașului Anina au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, față de un bărbat de 25 de ani, din satul Valea Răchitei, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului și fără permis de conducere.

Ieri, în timp ce conducea un autoturism pe DC 136, în localitatea Valea Răchitei, într-o curbă la dreapta, a pătruns pe contrasens, lovind un stâlp de înaltă tensiune.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a bărbatului de 25 de ani și a celor doi pasageri din autoturism, de 10 și 15 ani, toți trei fiind transportați la spital pentru îngrijiri medicale.

La testarea cu aparatul etilotest, a rezultat că bărbatul avea o alcoolemie de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar acesta nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

  •  

Sâmbătă, 6 august, la ora 16.10, în timp ce un bărbat de 40 de ani din Căvăran conducea un moped, pe DN 6, între localitățile Prisaca și Constantin Daicoviciu, a pierdut controlul mopedului, părăsind partea carosabilă și ajungând cu autovehiculul într-o zonă de vegetație, în afara părții carosabile.

În urma accidentului bărbatul a fost grav rănit și transportat cu Ambulanța la spital.

Polițiștii au stabilit că bărbatul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar mopedul nu figura înmatriculat în circulație.

De asemenea, bărbatul de 40 de ani a refuzat testarea cu aparatul etilotest și prelevarea de mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui autovehicul neînmatriculat, fără permis de conducere și refuzul de prelevare a mostrelor biologice.

De același autor

Related Articles