Poliția rutieră în acțiune! În numai 4 ore au fost date amenzi în valoare de 40.000 de lei

Doi șoferi din Caraș-Severin au pus în pericol siguranța rutieră. În această dimineață, polițiștii din Caransebeș au urmărit un tânăr care a refuzat să oprească la control. Bărbatul de 29 de ani, din Caransebeș, nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie. La testarea cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta avea o alcoolemie de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat.

”Întrucât conducătorul auto a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor s-a procedat la urmărirea autovehiculului aproximativ 3 kilometri până pe strada Spitalului, conducătorul auto părăsind partea carosabilă și intrând pe un drum neamenajat spre câmp, unde a abandonat  autovehiculul și a încercat să fugă pe jos, fiind prins și imobilizat de polițiști”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin, subcomisar Alina Boeru.

Un alt șofer de 33 de ani din Reșița a fost depistat noaptea trecută pe bulverdul Republicii, fiind sub influența drogurilor. În plus, în mașina sa au fost găsite două țigarete și o pungă cu fragmente vegetale de culoare verde-oliv, susceptibile a fi droguri.

”Azi-noapte, la ora 02.30, polițiștii de la Biroul de Ordine Publică de la Poliția Municipiului Reșița au oprit pentru control pe Bld.Republicii din municipiu, un autoturism condus de un bărbat de 33 de ani din Reșița, care, fiind incoerent în exprimare, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0. Însă, la testarea drug-check, rezultatul a fost pozitiv pentru THC”, a mai spus Alina Boeru.

Polițiștii rutieri din Caraș-Severin au desfășurat și aseară acțiuni cu efective mărite, pe DN 6 și DN 58B, pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere. Au fost angrenați 40 de polițiști din structurile de poliție rutieră și ordine publică. Au fost aplicate 119 sancțiuni contravenționale, cele mai multe, 83, pentru nerespectarea regimului legal de viteză. De asemenea, au fost reținute 21 de permise de conducere, iar valoarea amenzilor a fost de aproape 40.000 de lei. Totodată, au fost constatate 5 infracțiuni la regimul rutier.

De același autor

Related Articles