Poliția Municipiului Reșița va fi reabilitată termic cu bani europeni

Clădirea în care funcționează Poliția Municipiului Reșița va fi reabilitată termic cu bani europeni. Este un proiect în valoare totală de 4,3 milioane de lei, din care aproape 3 milioane de lei finanțare nerambursabilă.

Sunt prevăzute intervenții ample asupra corpului de clădire C6, în care își desfășoară activitatea Poliția Municipiului Reșița: reabilitarea termică a anvelopei și a sistemului de încălzire/ furnizare a apei calde de consum, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei din surse regenerabile (sistem de panouri solare termodinamice și panouri fotovoltaice), reabilitarea și modernizarea instalației de iluminat, precum și montarea unor sisteme inteligente de contorizare, urmărire și înregistrare a consumului energetic.

Contractul de finanțare pentru creșterea eficienței energetice a imobilului din cartierul Lunca Pomostului a fost semnat deja. Perioada de implementare a investiției este de 22 de luni.

Proiectul este finanțat prin Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 3 Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, PI.3.1.B SUERD, în cadrul apelurilor de proiecte dedicate sprijinirii obiectivelor Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării.

Foto: ADR Vest

De același autor

Related Articles