Poliția din Caraș-Severin a primit în acest an, 11 mii de apeluri prin 112

Numărul apelurilor de urgență a scăzut comparativ cu anul trecut, însă s-au înregistrat mai multe solicitări false sau nejustificate.

În primele 9 luni ale anului, majoritatea cetățenilor au sunat la 112 pentru a anunța Poliția că au avut loc accidente rutiere, agresiuni, furturi și alte stări conflictuale. Cele mai multe apeluri au fost efectuate în zilele de duminică, între orele 19.00-20.00.

Îngrijorător este faptul că numărul apelurilor care nu se confirmă este în creștere cu peste 10% față de anul trecut. Prin urmare, a crescut și numărul sancțiunilor aplicate conform OUG 34/2008, spune purtătorul de cuvânt al Poliției, subcomisar Alina Boeru.

“Aproape 40% dintre apelurile efectuate prin SNUAU 112 nu se confirmă, fiind aplicate 1.234 de sancțiuni contravenționale. De asemenea, a crescut cu 2,2% numărul apelurilor efectuate de persoane anonime – 959 de apeluri. De menționat că 324 de apeluri au fost apeluri non-urgente. De asemenea, au fost primite 30 de apeluri abuzive, în urma cărora au fost aplicate sancțiuni contravenționale de 66.000 de lei”.

Polițiștii, dar și operatorii STS reamintesc că apelarea nejustificată a numărului 112 poate costa viața unei persoane aflate în pericol. În timp ce operatorul se ocupă de un apel non-urgent, pe linie poate aștepta o persoană care are într-adevăr nevoie de ajutor!

Cele mai citite

Related Articles