Poliţia anchetează o nouă agresiune între eleve. De această dată, la Socol!

Nu au trecut nici două săptămâni, de când în apropierea unei şcoli din Caransebeş, o elevă a fost agresată de o alta. Un nou caz de astfel de infracţiune între minori a apărut pe reţelele de socializare, de această dată într-o şcoală din comuna Socol.

Pentru că vorbim de o agresiune, polițiștii Biroului de Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin se află astăzi la şcoala respectivă şi efectuează verificări pentru a identifica minorele implicate şi pentru a dispune măsuri, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei, inspector principal Alina Boeru.

„În urma vizualizării unor imagini apărute în spațiul public, în care o minoră este agresată fizic de o altă minoră într-o unitate școlară din comuna Socol, polițiștii Biroului de Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin s-au autosesizat și efectuează verificări în vederea stabilirii situației de fapt, identificării persoanelor din imagini și dispunerii măsurilor legale”.

Up date ora 13.00

În cazul agresiunii de la Socol, minorele implicate în eveniment sunt în vârstă de 11 și 14 ani, ambele eleve ale unității școlare, a declarat Alina Boeru.

„Vineri, 19 noiembrie a.c., în jurul orei 10.00, pe fondul unor discuții contradictorii, minora de 11 ani ar fi fost agresată fizic de către cea de 14 ani, în incinta unității școlare, în timpul pauzei dintre orele de curs. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă. De asemenea, a fost informată conducerea unității școlare, situația fiind în continuare monitorizată de către polițiști”.

Din cazuistica Poliţiei Române, cele mai frecvente acte antisociale comise în unităţile de învăţământ, între elevi, din sfera infracţiunilor şi contravenţiilor sunt lovirile şi bullying-ul.

Ilustraţie foto: www. portalsm.ro.

De același autor

Related Articles