„Poezia se răsfoieşte, apoi se citeşte” – N. D. Vlădulescu

n d v si i cocoraSala de conferinţe a Consiliului Judeţean Caraş-Severin a găzduit astăzi prezentarea celui de-al IV-lea volum de versuri al poetului, pictorului, directorului de teatru Nicolae Dumitru Vlădulescu, intitulat „Cuvinte oarecare-poeme de iubire oarbă”.

Locaţia aleasă nu a fost inedită, deoarece administraţia judeţeană se implică în evenimente de tot felul – după cum a afirmat Sorin Frunzăverde, preşedintele forului.

Au fost prezenţi la eveniment oameni de cultură, poeţi, scriitori, iubitori ai „Oraşului cu poeţi”. Între aceştia şi editorul şi scriitorul Ion Cocora, care a vorbit despre prietenia ce-l leagă de autor, dar şi despre poezia pe care o scrie şi care poartă un tip aparte de sensibilitate. “De fapt, poezia este ca o lovitură de stat dată celorlalte laturi artistice ale sale”, a mai afirmat Ion Cocora.

Au mai vorbit despre acest volum şi autor Gheorghe Jurma, în calitate de moderator, Clara Constantin – directorul Bibliotecii Judeţene „Paul Iorgovici”, scriitorii Dan Popoviciu, Nicolae Sârbu, Ada D. Cruceanu, Octavian Doclin.

Volumul „Cuvinte oarecare-poeme de iubire oarbă” a fost lansat la Bucureşti, la Reşiţa şi va fi prezentat şi în alte oraşe din ţară.

De același autor

Related Articles