Podul de Fier din Lugoj intră în reabilitare

Municipalitatea lugojeană va închide Podul de Fier, unul dintre cele două poduri ale orașului, pentru a începe lucrările de reabilitare la partea carosabilă. Reparațiile vor începe pe în cursul lunii mai 2022.

Podul de fier nu a mai beneficiat de lucrări de reabilitare importante de mai mulți ani. Din fericire, în urma expertizelor s-a constatat că structura de rezistență nu are probleme grave și se poate circula în condiții de siguranță pe pod.

„Ne dorim să refacem complet carosabilul, dilatatoarele și să consolidăm structura pe care se aplică covorul asfaltic. Am găsit o firmă specializată în astfel de lucrări și în cursul acestei luni vor începe reabilitarea”,  a declarat pentru Radio Reșița, primarul Lugojului Claudiu Buciu.

Pe toată perioada desfășurării lucrărilor circulația pe pod va fi închisă complet. Ultima reabilitare serioasă a podului de fier a avut loc la mijlocul anilor 80. În ultima perioadă s-a discutat tot mai amplu despre necesitatea unor lucrări de reabilitare a acestui monument istoric, precum și de posibilitatea transformării acestuia în arteră pietonală.

sursa foto:Wikipedia

Cele mai citite

Related Articles