Poate să ningă… Reşiţa şi Caransebeş dispun de utilajele necesare pentru deszăpezire

Cele două municipii din Caraş-Severin sunt pregătite pentru deszăpezire, în condiţiile în care meteorologii au emis o nouă informare de ninsoare.

Municipiul Reşiţa este pregătit pentru deszăpezire, cu 11 utilaje şi 80 de oameni pentru intervenţia manuală. Primăria anunţă că 6 dintre utilaje sunt dotate cu sărăriţă şi lamă. De asemenea mai există două buldoexcavatoare, un utilaj cu bazin pentru clorura de calciu ce va fi folosit preventiv, în zonele unde fenomenul de îngheţ apare frecvent pe timpul nopţii şi un autograder cu lamă, pentru intervenţia în cartierele aparţinătoare. Municipalitatea dispune şi de o autoutilitară cu lama şi sărăriţă tractabilă, ce va interveni pe străzile înguste şi în parcări.

Şi municipiul Caransebeş este pregătit pentru prima zăpadă mai serioasă. Serviciul Public de Întreţinere şi Reabilitare din subordinea Primăriei are la ora actuală, potrivit inginerului Vasile Megan, în stoc 15 tone de clorură de calciu, 300 tone de sare şi 150 tone de nisip. De asemenea, s-au achiziţionat recent un tractor cu lamă şi o sărăriţă cu remorcă, iar celelalte utilaje sunt complet funcţionale. Primarul Felix Borcean a declarat că noile utilaje pot fi însă folosite şi pentru alte situaţii, nu sunt doar pentru iarnă.

De același autor

Related Articles