Ploaie de sancţiuni ale poliţiştilor pe drumurile din Caraş-Severin

În perioada 17-20 august, polițiștii rutieri și cei cu atribuții pe linie de poliție rutieră au acționat pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând aproape 500 de sancțiuni contravenționale celor care au încălcat normele rutiere în vigoare.

Ca măsură complementară, au fost reținute 39 de permise de conducere și au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

Astfel, pentru abaterile constatate în perioada menționată, polițiștii au aplicat 487 de sancțiuni contravenționale, dintre care 170 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

Totodată, 46 de bicicliști și 16 pietoni au depistați în timp ce încălcau prevederile legale, fiind sancționați contravențional.

De asemenea, au fost constatate 9 infracțiuni la regimul rutier, 2 privind conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului și a substanțelor psihoactive, 4 privind conducerea unui autovehicul de către o persoană care nu deține permis de conducere și 3 privind conducerea unui autovehicul neînmatriculat în circulație.

Exemple:

Sâmbătă, 19 august, la ora 18.30, polițiști de la Poliția Orașului Bocșa au oprit pentru control, pe strada Funicularului, un autoturism condus de un bărbat de 35 de ani, din Bocșa, care a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul testării fiind pozitiv pentru THC.

Bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice, iar polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările.

Duminică dimineața, la ora 07.20, polițiști de la Secția 8 Poliție Rurală Oravița au oprit pentru control, pe DJ 581, în localitatea Giurgiova, un autoturism condus de un bărbat de 34 de ani, din comuna Ciuchici, care avea o alcoolemie stabilită în urma testării cu aparatul etilometru, de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii l-au condus pe bărbat la spital în vederea prelevării de mostre biologice și continuă cercetările în acest caz.

Aseară, la ora 18.30, polițiști de la Secția 8 Poliție Rurală Oravița au oprit pentru control, pe DJ 581, în localitatea Ticvaniu Mare, un tractor care nu avea aplicate plăcuțe cu număr de înmatriculare și care circula din direcția Reșița către Grădinari.

La volanul tractorului a fost identificat un tânăr de 24 de ani, care nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul neînmatriculat în circulație și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Polițiștii desfășoară zilnic astfel de activități preventiv-reactive, pentru siguranța circulației pe drumurile publice.

De același autor

Related Articles