Planul de reorganizare al UCM Reşiţa a fost aprobat

Un nou termen de judecată în dosarul 75017/3/2011, dosar aflat pe rolul Tribunalului Bucuresti, având ca obiect supravegherea activităţii UCM Reşiţa SA – în insolvenţă, a avut loc marţi, 1 februarie.

Obiectul şedinţei l-a reprezentat judecarea cererii UCM Reşiţa SA de repunere în termenul de depunere a unui nou plan de reorganizare, realizat de noul Administrator Special, numit la data de 15 decembrie 2021.

Pe scurt:

  1. Situaţia economică reală a societăţii, prezentată în Raportul curent de activitate al UCM Reşiţa SA pentru perioada 15.12.2021 – 26.01.2022, emis de Adminsitratorul Special, transmis creditorilor bugetari şi garantaţi, Administratorului Judiciar, acţionarului majoritar şi afiţat pe site-ul companiei;
  2. Lipsa de susţinere a planului de reorganizare propus de către administratorii speciali, manifestată prin notele scrise depuse la dosarul cauzei de către Administratorul Judiciar, creditorul majoritar, AAAŞ, d Consiliul Local Reşiţa, cât şi de către alţi creditori. Această lipsă de susţinere ar fi condus la neaprobarea noului plan de reorganizare de către Adunarea Creditorilor, controlată de creditorul majoritar, AAAŞ cu consecinţa intrării UCM Reşiţa SA în faliment;
  3. Opoziţia permanentă a Administratorului Judiciar al UCM Reşiţa SA faţă de propunerile acţionarului majoritar ICESA SA şi ale noului Administrator Special al UCM Reţiâa SA, exprimată expreş prin acţiuni, dialog direct, corespondenţă şi prin notele scrise depuse la dosarul cauzei;
  4. Necesitatea tranşării urgente a situaţiei limită în care se găseşte UCM Reşiţa SA;
  5. Acordul acţionarului majoritar ICESA SA pentru formularea renunţării la cererea de repunere în termen, pentru depunerea noului plan de reorganizare depus la 30 decembrie 2021.

Instanţa a luat act de cererea de renunţare a noului Administrator Special şi a confirmat planul de reorganizare anterior depus de Administratorul Judiciar, astfel cum a fost aprobat de Adunarea Creditorilor din 26 octombrie 2021.

Începând cu data deciziei instanţei, respectviv 1 februarie 2022, activitatea UCM Reşiţa SA va fi condusă direct de către Administratorul Judiciar, consorţiul format din VF Insolvenţă SPRL şi EuroInsol SPRL, se arată într-un comunicat transmis Radio Reşiţa.

1 COMENTARIU

  1. Am citit acest text si pe siteul ucmr.ro, dar foarte clar nu mi-a fost. Sunt termeni avocatesti pe care nu le prea inteleg. Trag concluzia ca echipa lui Chebutiu se retrage pentru ca nu i-a fost aprobat planul de reorganizare si ramane tot cum a fost. E bine, nu-i bine? Nu stiu, dar daca tot asa se merge inainte(?!) cu taraita nu se face prea mare treaba. Oricum nu cred ca UCMR ar trebui sa ramana doar la productia (mai exact repararea de generatoare). Cred ca ar trebui sa caute si alte surse de venituri, de exemplu constructii sudate pe care le-am vazut fabricate intr-o sectie a UCMR-ului de catre Plastomet. Oricum managementul, aceasta vorba mare si pe care nu s-a pus prea mare accent ar trebui complet revizuit.

Comments are closed.

De același autor

Related Articles