Piromanii rămân nesancţionaţi

incendiu triaj 4

Sute de hectare de vegetație uscată ard în România în urma incendierii voluntare. În cele mai multe cazuri, persoanele care dau foc nu sunt depistate, şi prin urmare, nu pot fi trase la răspundere.
În Caraş-Severin doar în această lună au fost afectate de incendii peste 200 de hectare. Oamenii continuă să dea foc fără a conştientiza pericolul. În plus, din 2012 şi până în prezent, nu a fost găsit niciun piroman, spune colonelul Ilarie Buşe, adjunct al inspectorului şef al ISU Semenic. „N-am primit nicio evidenţă dacă a fost vreo persoană găsită şi sancţionată. Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se face de către reprezentanţii Gărzii de mediu, autorităţile administraţiei publice locale şi agenţii Poliţiei locale, ca şi alt personal care are ca atribuţiuni depistarea persoanelor care sunt predispuse să dea foc”, a precizat Buşe.

La modul declarativ, cetăţenii cunosc legea, dar nu o aplică. „Există risc foarte mare, în special pe timp de vânt, iar focul trebuie supravegheat. El este lăsat la voia întâmplării, că aşa e în România”, spune un reşiţean. „Multe sunt intenţionate. Legea nu poate să intervină pentru a identifica autorii”, este de părere un alt cetăţean.

Cel mai recent incendiu a avut loc astăzi în zona Triaj din Reşiţa. Acolo a ars vegetaţia uscată de pe marginea liniilor de cale ferată, precum şi câteva traverse din lemn. Ce de obicei, autorul nu este cunoscut.
(Sebastian Dragomir)

Cele mai citite

Related Articles