Piața de miei din Lugoj, amenajată printre camioane și buldozere

Autoritățile lugojene vor amenaja un loc special pentru piața de miei, doar că aceasta va fi organizată în mijlocul șantierului deschis între Piața Agroalimentară și fosta Autogară.

Acest lucru pentru că investiția de refacere a zonei nu a fost încă finalizată. La fel ca în fiecare an, crescătorii de ovine se confruntă cu problema locurilor de sacrificare a mieilor, pentru care trebuie puse la dispoziție amplasamente speciale. Administrația locală a solicitat Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Animalelor Timiș permisiunea ca tăierile să se facă la fel ca și în 2018, pe amplasamentul special amenajat, lângă bazarul Pieței. Problema este că acolo sunt în desfășurare lucrări ample la partea de infrastructură și accesul în perimetrul respectiv este destul de dificil. Ca variantă de rezervă ar fi hala Bazarului, în prezent goală, care dispune de apă și guri de scurgere a apei, dar și acolo sunt lucrări în desfășurare. La Făget,
tăierile se vor face tot în perimetrul pieței agroalimentare, unde sunt asigurate condițiile destinate acestei activități. Crescătorii de ovine spun că sunt suficienți miei pentru toți cei care vor să cumpere, iar prețurile nu le vor depăși, cel mai probabil, pe cele practicate anul trecut. Mieii vii se vor vinde cu prețuri între 10 și 15 lei, iar cei la carcasă, între 20 și 25 lei.

De același autor

Related Articles