Petrecere incendiară la Poiana Mărului

incendiu pompieri casa arsa (3)

O petrecere s-a încheiat incendiar, aseară, în staţiunea Poiana Mărului. 12 tineri, aflaţi în vacanţă, au tras o sperietură zdravănă după ce casa în care se aflau a fost cuprinsă de flăcări. Cele trei autospeciale de pompieri sosite de la Caransebeş au ajuns cu greutate în staţiune, din cauza drumului acoperit cu zăpadă. Incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de un coş de fum neprotejat. Au ars acoperişul şi mansarda clădirii, valoarea pagubelor fiind de peste 250 de mii de lei. Pentru evacuarea bunurilor au dat o mână de ajutor şi pompierii voluntari din Zăvoi.
În cele din urmă, focul a fost stins şi au fost salvate bunuri în valoare de 600 de mii de lei.
Intervenţia a fost dificilă şi din cauza faptului că în staţiune nu există hidranţi. Alimentarea autospecialelor s-a făcut dintr-un râu, aflat la trei kilometri distanţă faţă de casa de vacanţă, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Semenic, plutonier major Anca Balint.
Un incendiu similar a avut loc în Poiana Mărului, în urmă cu o lună. Atunci, a ars o construcţie duplex formată din pensiune şi casă de locuit cu mansarda şi acoperişul comune.

Sursa foto: arhivă
(Sebastian Dragomir)

De același autor

Related Articles