Peste un milion de comprimate cu iod au ajuns la DSP Timiş

Direcţia de Sănătate Publică Timiş a primit, în cursul zilei de astăzi, peste un milion de comprimate cu iod, distribuite de către Ministerul Sănătăţii. Medicamentele se administrează doar în caz de contaminare radioactivă, după o schemă prestabilită de medici. Specialiştii în sănătate publică atrag atenţia că iodura de potasiu nu trebuie utilizată în mod profilactic, deoarece poate provoca o serie de afecţiuni şi efecte secundare.

“Mulțumesc personalului fabricii, care a reușit printr-o muncă intensă, de 8 zile, să termine întreaga comandă. 27 de milioane de comprimate au ajuns deja la DSP-uri, iar ultima cantitate este în curs de livrare. – Compania Antibiotice Iași, unde au fost produse cele 30 de milioane de comprimate de iodură de potasiu.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că împreună cu Casa Naţională de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, se realizează o evaluare şi o cartografie a persoanelor pe grupe de vârstă.

Iodura de potasiu nu trebuie luată decât în cazul unei recomandări exprese din partea autorităţilor, într-un anumit moment, în cazul unui incident nuclear. Cel mai probabil, primele pastile vor ajunge la copii și la femeile însărcinate. Alexandru Rafila crede că cea mai bună variantă este ca acestea să ajungă la oameni prin medicii de familie.

Sursa foto: DSP Timis

De același autor

Related Articles