20140108_194857

75 de kilograme de peşte au fost confiscate de poliţiştii de frontieră mehedinţeni la un filtru organizat la intrarea în localitatea Gogoşu. Peştele era transportat în condiţii improprii şi fără ca persoana care îl transporta să posede documente legale de deţinere şi transport.

În acest sens, ieri, în jurul orei 18.00, în cadrul unei acţiuni de combatere a braconajului piscicol, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porţile de Fier II, au oprit pentru control, la intrarea în localitatea Gogoşu, un autoturism Fiat despre al cărui conducător auto aveau date că se ocupă cu activităţi de comercializare a peştelui fără a poseda autorizaţiile legale.

La controlul autoturismului, poliţiştii de frontieră au depistat cantitatea de 75 de kilograme de peşte din specia caras, transportată în condiţii improprii şi pentru care acesta nu poseda documente de provenienţă a mărfii.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că bărbatul, deşi era pescar comercial, nu a înregistrat în declaraţia de descărcare cantitatea de peşte prinsă din fluviul Dunărea.

Având în vedere că activitatea de comercializare ilegală a peştelui, deţinerea sau transportul în vederea comercializării fără documente legale constitue infracţiune, poliţiştii de frontieră au întocmit mehedinţeanului dosar penal. Întreaga cantitate de peşte  a fost confiscată şi predată unei societăţi comerciale autorizate.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul  riscă o amendă cuprinsă între 1.500 şi 10.000 de lei.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA