Peste 80 de operatori economici din Caraş-Severin sunt interesaţi de învăţământul profesional şi dual

A fost stabilită cifra de şcolarizare pentru învăţământul profesional şi profesional dual, pentru anul şcolar 2023-2024.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin, Ion Chiosa, anul acesta, numărul agenţilor econimici interesaţi de aceste forme de învăţământ s-a dublat.

“Pentru învăţământul dual au fost solicitate 238 de locuri pentru 22 de calificări profesionale, faţă de 154 de locuri în anul 2022 şi 181 în 2021. Avem 47 de operatori care s-au implicat în învăţământul dual, faţă de 26 în anul şcolar precedent. Pe învăţământul profesional avem solicitate 413 locuri la nivel judeţean, pentru 23 de calificări profesionale, fiind implicaţi 44 de operatori economici. Aşadar, avem peste 80 de operatori economici care au solicitat la nivelul judeţului Caraş-Severin calificări,” a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin, Ion Chiosa.

La Reşiţa se doreşte şi înfiinţarea unui consorţiu pentru învăţământul dual. Prin intermediul acestuia s-ar putea dota şi moderniza atelierele de practică, a mai spus Ion Chiosa.

De același autor

Related Articles