Peste 60% din personalul angajat în unităţile de învăţământ şi 2.600 de elevi din Caraş-Severin, s-au vaccinat împotriva virusului SARS-COV-2

La ora actuală, în Caraş-Severin, peste 60% dintre persoanele care sunt angajate în unităţile de învăţământ din judeţ, s-au vaccinat anti COVID-19.

În prezent, conform ultimei raportări către Ministerul Educaţiei, avem înregistrate 2.353 de persoane care s-au vaccinat împotriva virusului SARS-COV-2 cu cel puţin o doză, angajaţi ai sistemului de învăţământ preuniversitar din judeţul Caraş-Severin, din totalul de 3.790, respectiv personal didactic, didactic auxiliar şi nedidactic, ceea ce reprezintă un procent de vaccinare la nivel judeţean de 62,08%,” ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratuluiu Şcolar Judeţean Caraş-Severin, Ion Chiosa.

În acelaşi timp, şi numărul elevilor care se imunizează împotriva virusului SARS-COV-2 este în creştere în Caraş-Severin.

Un număr de 2.624 de copii, respectiv elevi, cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani, s-au vaccinat de la începutul acestei campanii, adica de la 1 iunie 2021, iar din 13 septembrie, de când au început şcolile, s-au vaccinat 1.171 de elevi,” ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin, Daniel Botgros.

Elevii cu vârsta cuprinsă intre 12 şi 17 ani se pot vaccina la cel mai apropiat centru fix de imunizare şi trebuie sa fie insoţiţi de unul dintre părinţi sau tutorele legal, iar în unităţile de învăţămant unde există mai multe cereri, conducerea poate solicita la Direcţia de Sănătate Publică, echipa mobilă de vaccinare.

De același autor

Related Articles