Peste 500 de șoferi au fost amendați pentru viteză

Viteza, sub toate formele sale, constituie principala cauză de producere a evenimentelor rutiere cu urmări grave. Săptămâna trecută, în Caraș-Severin, s-a desfășurat o nouă acțiune Roadpol, iar peste 500 de conducători auto au fost înregistrați depășind viteza legală.

Polițiștii au verificat peste 1.500 de autovehicule, fiind aplicate 577 de sancțiuni pentru încălcarea regimului legal de viteză. 17 șoferi au fost înregistrați de aparatele de măsurare a vitezei în timp ce au depășit cu mai mult de 50 km/h limita maximă de viteză admisă pe sectorul de drum tranzitat, iar doi șoferi au fost înregistrați circulând cu viteze peste limita admisă, de peste 70 km/h.

Toți cei 19 conducători auto au fost sancționați contravențional cu amenzi cuprinse între 9 și 20 de puncte amendă, 17 au rămas fără  permisul de conducere pentru 90 de zile. Doi conducători auto care au depășit limita de viteză cu peste 70 km/h le-a fost reținut permisul pentru 120 de zile, fiindu-le eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație. De asemenea, aceștia nu beneficiază de reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Polițiștii atrag atenția că astfel de controale vor continua.

De același autor

Related Articles