Peste 50 de voluntari din 8 ţări europene ajung mâine în satul cărăşean Milcoveni

149

Peste 50 de voluntari din 8 ţări vor participa, în această săptămână, la schimbul de tineret “Viitor Antreprenor”. Acesta va avea loc în Tabăra Marabu din satul cărăşean Milcoveni.

Asociația Voluntariatul pentru Toți împreună cu 7 parteneri din Italia, Lituania, Ungaria, Cehia, Bulgaria, Slovacia și Spania desfășoară în perioada 4-13 Mai un schimb de experiență.  Fiecare țară va fi reprezentată de 6 tineri cu vârste cuprinse între 16 și 22 de ani și un lider de grup.

Coordonatorul proiectului Laura Turcu spune că scopul acestui schimb este dezvoltarea spiritului antreprenorial în rândul tinerilor din mediul rural:

Viitor Antreprenor va fi un schimb de tineri care are ca scop dezvoltarea spiritului antreprenorial în rândul tinerilor din mediul rural, în special pentru dezvoltarea afacerilor şi combaterea şomajului din mediul rural. În data de 9 avem prevăzută o vizită la Reşiţa pentru a descoperi Instituţia APIA. Una dintre cele mai importante activităţi este Fair Trade adică participanţii vor procura obiecte din material reciclabil şi vor încerca să le dea la schimb cu localnicii din Oraviţa unde vom organiza acest mic exerciţiu. De obicei toate apelurile pentru participanţi sunt publice, cel mai mult sunt utilizate reţelele de socializare, cum ar fi facebook, dar există grupuri unde pot fi găsite astfel de proiecte. Cel mai important ar fi ca tinerii să adere la un program de voluntariat la asociaţiile din Reşiţa unde se pot informa mult mai bine. Oportunităţi există cu siguranţă atât în Reşiţa cât şi împrejurimi”

Acest proiect este finanțat de către Comisia Europeană prin programul Erasmus+.

(Claudiu Pamfil)