Peste 4.000 de elevi din Caraş-Severin vor susţine simulările examenelor naţionale

Ministerul Educaţiei a aprobat calendarul pentru simulările examenelor naţionale, Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul.

“Ministerul Educaţiei va coordona, la nivel naţional, simularea pentru Evaluarea Naţională care va avea loc în perioada 20-22 martie, şi cea pentru examenul de Bacalaureat, din perioada 27-30 martie, cu scopul de a familiariza elevii cu structura subiectelor, condiţiile de examen şi de luare a unor măsuri remediale din perspectiva examenelor de final de cilcu, din sesiunea de vară. În judeţul Caraş-Severin sunt aşteptaţi 1.998 de elevi de clasa a VIII-a şi 2.032 de elevi din clasele terminale, respectiv 1.518 elevi din clasa a XII-a zi şi 514 elevi de clasa a XIII-a seral,” ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin, Ion Chiosa.

Calendarul simulării Evaluării Naţionale 2023 pentru absolvenţii clasei a VIII-a


20 martie 2023: Limba şi literatura română – probă scrisă
21 martie 2023: Matematică – probă scrisă
22 martie 2023: Limba şi literatura maternă – probă scrisă
29 martie 2023: Comunicarea rezultatelor

Calendarul simulării probelor scrise ale examenului na?ional de Bacalaureat 2023


27 martie 2023: Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română
28 martie 2023: Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului
29 martie 2023: Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării
30 martie 2023: Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă
6 aprilie 2023: Comunicarea rezultatelor

„Notele obţinute la simulările naţionale nu se trec în catalog. Prin excepţie, la solicitarea scrisă a elevului, notele obţinute la simulările naţionale pot fi trecute în catalog, precizează Ministerul Educaţiei.

Rezultatele obţinute de elevi la simularea Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi la simularea probelor scrise ale examenului naţional de Bacalaureat, în anul şcolar 2022–2023, sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care s-au desfăşurat aceste simulări, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare. Notele obţinute la simulările naţionale se trec în catalog doar la solicitarea scrisă a elevului, ne-a mai stransmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin, Ion Chiosa.

De același autor

Related Articles