Peste 3700 de timișoreni au completat chestionarul privind amenajarea Pădurii Verzi ca pădure parc

Peste 3700 de timișoreni au completat chestionarul privind amenajarea Pădurii Verzi ca pădure parc. Chestionarul a inclus întrebări referitoare la interesul pentru Pădurea Verde, dotări necesare, activități recreative și educative, interacțiunea cu natura.

Lucrările de transformare în pădure – parc vor fi minimale, neinvazive, iar materialele folosite vor fi ecologice. Scopul nostru este să oferim tuturor timișorenilor posibilitatea de a se bucura de acest colț de natură, într-un mod accesibil, fără a afecta mediul înconjurător.

Proiectul conține 3 zone de dezvoltare a pădurii, după cum urmează:

𝐙𝐨𝐧𝐚 𝐈 va avea o componentă de informare și educare, prin materialele amplasate de-a lungul traseului principal;

𝐙𝐨𝐧𝐚 𝐈𝐈 va fi cea mai utilizată dintre toate, fiind prevăzută cu alei de promenadă, popasuri și spații destinate activităților sportive;

𝐙𝐨𝐧𝐚 𝐈𝐈𝐈, fiind și cea mai îndepărtată de oraș, va fi menținută nealterată și autentică.

În perioada 𝟖-𝟐𝟎 𝐝𝐞𝐜𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 au loc și 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐮𝐥𝐭𝐚̆𝐫𝐢 𝐜𝐮 𝐭𝐢𝐦𝐢𝐬̦𝐨𝐫𝐞𝐧𝐢𝐢 pe tema acestei amenajări. Puteți transmite opinii, recomandări sau întrebări aferente fiecărui tip de micro intervenție propusă. Mai multe detalii despre proiect se găsesc în linkul adăugat în primul comentariu.

𝐃𝐞𝐳𝐛𝐚𝐭𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐚̆ pe această temă va avea loc în data de 𝟏𝟖 𝐝𝐞𝐜𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟑, de la 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟓:𝟎𝟎, în Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Timișoara și va fi transmisă live pe pagina de Facebook a primăriei.

Sursa foto: facebook Primaria Timisoara

De același autor

Related Articles