Pune şi tu umărul, vino să te vaccinezi împotriva COVID-19, maratonul de la Reşiţa continuă. Nu au fost semnalate incidente

Maratonul vaccinării de la Reşiţa se desfăşoară fără probleme, nu au fost reacţii adverse şi până în acest moment peste 400 de persoane s-au vaccinat deja împotriva SARS CoV-2. Autoritățile îndeamnă oamenii să vină la centrul fix de la Şcoala „Mihai Peia” pentru a se imuniza.

Este suficient vaccin de la Pfizer, iar dacă toate cele 1.200 de doze vor fi epuizate şi vor exista în continuare solicitări, stocul va fi suplimentat şi se vor găsi soluţii rapide, ne-au transmis organizatorii.

Cadre medicale şcolare împreună cu medici voluntari, studenţi de la facultatea de medicină şi angajaţi din instituţiile publice locale, lucrează non-stop în centrul de vaccinare, pentru ca Reşiţa să revină la normalitate. Centrul de vaccinare este deschis NON-STOP, până duminică la ora 20.00 şi se pot vaccina fără programare şi tinerii care au împlinit 16 ani.

Cea mai eficientă cale de prevenire este vaccinarea. De ce este important să mă vaccinez anti COVID-19?
Sunt două motive esenţiale:

Primul ne priveşte în mod direcţ vaccinul oferindu-ne protecţie împotriva infecţiei cu COVID-19. Trebuie să luăm în considerare faptul că incidenţa formelor grave de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, care necesită internare în spital, este de aproape o treime din totalul cazurilor raportate. Al doilea motiv se referă la protecţia pe care o asigurăm, prin vaccinarea noastră, persoanelor din familie ori din comunitatea noastră al căror sistem imunitar nu e încă dezvoltat (nou-născuţi) ori este compromis (persoane cu
boli autoimune ori cronice, sub tratament chimioterapeutic sau cu neoplazii).

Pune şi tu umărul, vino să te vaccinezi la Reşiţa!

Sursa foto: Primaria Resita

De același autor

Related Articles