Mâine, 22 martie, va sosi în România o nouă tranșă de vaccin Pfizer BioNTech care  constă în 345.150 doze. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din  Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. 

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale  terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere  speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă. Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele  fiind distribuite după cum urmează: 

Centrul Național de Stocare București: 98.280 doze

Centrul Regional de Depozitare Brașov: 39.780 doze

Centrul Regional de Depozitare Cluj: 46.800 doze

Centrul Regional de Depozitare Constanța: 38.610 doze

Centrul Regional de Depozitare Craiova: 36.270 doze

Centrul Regional de Depozitare Iași: 46.800 doze

Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 38.610 doze

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă,  cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele  regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului  București. 

Începând cu 20 martie, 167 de cabinete noi au devenit operaționale pentru programarea celor care doresc să se vaccineze cu vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTech, în 13  județe din țară și la nivelul municipiului București. Vaccinarea efectivă a persoanelor  programate se va realiza începând de marți, 23 martie a.c.