În staţiunea Băile Herculane, cândva o Perlă a Banatului se află în implementare un proiect european de conservare și valorificare a patrimoniului natural și construit pentru dezvoltarea turismului balnear.

Investiția cuprinde șase obiective care vor fi reabilitate/ modernizate: Strada Mihai Eminescu – Piața 1 Mai, Strada Piața Hercules, Podul Pecinișca 1, Podul Pecinișca 2, Podul de beton și Parcul Vicol. Contractul de execuție este în derulare, realizându-se un progres al lucrărilor de 50%.Până în prezent s-a intervenit în zonele Strada Mihai Eminescu – Piața 1 Mai, Piața Hercules și Parcul Vicol, unde au avut loc lucrări de reabilitare/ modernizare a infrastructurii rutiere, inclusiv la partea de utilități și s-au refăcut sau creat noi spații verzi – s-au realizat plantări și lucrări de gazonare, alei, foișoare, pergole, sisteme de irigații, etc.

Se dorește creșterea atractivității și îmbunătățirea imaginii stațiunii turistice Băile Herculane, prin dezvoltarea infrastructurii rutiere și de turism, precum și activități de promovare, dar și creșterea numărului mediu de salariați din stațiune.

Valoarea totală a proiectului implementat de Primăria Băile Herculane este de peste 15,4 milioane lei, din care 15,1 milioane lei finanțare nerambursabilă, prin Programul Ooperaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 7 – Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului.